Акция за боядисване на пешеходните пътеки започва във Варна

Мисия Варна

21-04-2013, 12:44

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Рокерите настояха да бъде премахната червената маркировка по варненските улици

"Ще започнем акция за боядисване на пешеходните пътеки с перлена светлоотразителна боя. С цел повишаване безопасността на движението, предвиждаме да въведем и специална маркировка по главните пътища и магистралите в страната, която шуми, ако автомобилът я пресече, но такава може да се поставя само на новите трасета”, сподели водачът на листата на ГЕРБ Лиляна Павлова на среща с мотористи от клуб "Музикантите".
Тя призова мотористите да спазват отраниченията на скоростта в града, за да бъдат избегнати инциденти. Уточни, че важна задача пред управата на всеки град е добрата организация на трафика – повече кръгови движения, а не светофари на всяко кръстовище. Мотористите предложиха в България да бъде изградена мотописта, подобна на тази в Серес, Гърция, която ще осигури възможност да практикуват спокойно любимия спорт. Трасе с три километрова обиколка, би било напълно достатъчно. "Така, дори и да стане инцидент, последствията за моториста няма да са фатални", заявиха от мотоклуба.
Рокерите настояха да бъде премахната червената маркировка по варненските улици. Те обясниха, че най-опасни за тях са хлътналите или изпъкнали шахти, както и кръпките по асфалта. В тази връзка Лиляна Павлова коментира, че кърпенето на дупки е най-неефективният начин за подръжка на пътищата. "Проблемните участъци трябва да се преасфалтират цялостно", категорична бе тя.

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май