"Гражданите" на Кунева надупчиха площад "Независимост" с дрелка

Мисия Варна

19-04-2013, 17:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Последва признание, че всъщност са си позволили своеволието с бургията с думите: "Ако хвръкне шатрата ще стане по-голям проблем"

Хора от партията на Меглена Кунева "България на гражданите" си позволиха да надупчат плочки на площад "Независимост" заради предизборната си кампания. Около 16:30 часа днес, активисти на Куневите "граждани" разположиха маса с два стола и разпънаха шатра в близост до Драматичния театър, от където смятат да агитират варненци предизборно.

Докато застопоряват шатрата обаче, без никакъв свян представителите на партията извадиха дрелка и започнаха да дупчат по плочките на площада. Запитани защо си позволяват подобни своеволия, тримата мъже, които не пожелаха да се представят, отговориха че имали разрешение от общината. При повторен въпрос дали разрешението е точно за дупчене на плочките, младежите се заоправдаваха, че ако не се захване по-здраво, шатрата им ще хвръкне.

Към тях се присъедини и жена, явно също от щаба на "България на гражданите", която показа документ с разрешение, подписан от кмета доц. Христо Бозов за разполагане на лека шатра и маса, но никъде в него не бе упоменато, че се позволява пробиване с дрелка. Единият от младежите дори се опита да скрие с крака на шатрата току що пробитата с бургия плочка. Последва признание, че всъщност са си позволили своеволието да разпробиват общинска собственост с думите "Ако хвръкне шатрата ще стане по-голям проблем". След като на активистите беше припомнено, че не случайно мнозина от варненци наричат площада "златен" заради честата подмяна на плочки и многото пари, вложени в ремонти, те лаконично отвърнаха, че знаят и, че плочките и без това на нищо не приличали.

За своеволията на хората от "България на гражданите" беше подаден сигнал на тел. 112, от където пък обещаха веднага да уведомят в Първо районно управление.