И зам.- кмет "на дръвника", поискаха оставката на Антон Жожев

Мисия Варна

19-04-2013, 13:23

Снимка:

Varnautre.bg/ Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

"Напомняме Ви, че Антон Жожев е едно от лицата, символ на корупция и схеми", избухнаха "дакелите" в писмо до служебния кмет

В отворено писмо от "Обединени Варненци за Варна", познати като "дакелите", искат отстраняването на зам. кмета Антон Жожев. Според тях вместо Жожев да бъде отстранен от поста, дори са му увеличени правомощията в дирекциите "Правно нормативно обслужване", "Местни данъци" и общинското предприятие "Инвестиционна политика". От "Обединени Варненци за Варна" призовават временният кмет доц. Христо Бозов да работи прозрачно. 

"Напомняме Ви, че една от причините за протестите, изкарали над 70 000 души по улиците на Варна, бе именно проблемите в местната власт. Напомняме Ви, че Антон Жожев е едно от лицата, символ на корупция и схеми. Напомняме Ви, че същият бе замесен в аферата с градина "Морски свят", порочните практики за печелене на поръчки в ОП "Инвестиционна политика" и в редица други. Срещу същия има подадени сигнали до прокуратурата", се казва в писмото.

"Господин кмете, с настоящото Ви припомняме вашите обещания за въвеждане на нов и чист модел на работа на общинската администрация и настояваме за тяхното реализиране. Считаме, че личност като Антон Жожев няма място в администрацията на община Варна и присъствието му там вреди на чистия нов имидж, който се опитвате да наложите", допълват още от групата на Дакела.