Топла вода без пари срещу сменени тръби

Мисия Варна

18-04-2013, 14:34

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненци се връщат към парното

Следващия отоплителен сезон "Далкия" ще дава възможност на клиентите си да се възползват от фиксирана цена за топлоенергия на квадратен метър

Ако абонатите на Топлофикация във Варна сменят старите вертикалните тръби, по които тече топлата вода, това ще е за сметка на "Далкия". Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Тодор Николов. "Ако целия вход подмени с нови пвц тръби, отговарящи на съвременните стандарти и със съответната изолация, ние ще поемем разходите под формата на топла вода. Ще я доставяме безплатно докато се изплати инвестираното от всяко домакинство", уточни той. Около 20-250 лв. струва на апартамент подмяната на вертикалните щрангове. 

Следващият отоплителен сезон "Далкия" ще дава възможност на клиентите си да се възползват от фиксирана цена за топлоенергия на квадратен метър. "Така ще има някаква предвидимост и хората ще могат да управляват своите финанси", посочи Николов. Той даде пример при твърда цена от 80 ст. за квадратен метър, платена на 12 равни вноски през цялата година за 65 -квадратен апартамент всеки месец абонатът ще дължи 50 лв. Твърдите цени няма да са задължителни, а по избор, ако някои желае да има предвидимост на харчовете си.