Трима тийнейджъри окрадоха училищни компютри

Крими

17-04-2013, 13:58

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Единият от 18-годишните апащи получи условна, останалите ще се срещат с пробационен служител

Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна на трима младежи, извършили като непълнолетни кражба на компютърна техника от училище в село Горен Чифлик.  18-годишните ученици бяха признати за виновни, че през нощта на 31-ви август срещу 1 септември 2011 г. в съучастие, чрез счупване на прозорец и използване на метален лост, проникнали  в училище "Паисий Хилендарски" в селото и отнели ДВА компютъра с монитори, лаптоп, принтер и юпиес устройство.

Общата стойност на откраднатото училищно имущество е 1991 лв.  В дните след кражбата непълнолетните се разпоредили с част от инкриминираните вещи като ги продали на различни лица.

За конкретното деяние Районният съд наложи на тримата подсъдими наказания пробация за срок от 6 месеца, при периодичност 2 пъти седмично на задължителната регистрация по настоящ адрес и срещите с пробационен служител. По отношение на единият от малдите апаши съдът извърши групиране с наложеното му наказание по предходно осъждане, също за кражба и постанови той да търпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.