Полицията работи по сигнали за изборна търговия

Мисия Варна

14-04-2013, 11:20

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ротация на полицаите, охраняващи вота, ще има в по-малките общини

Варненската полиция вече работи по сигнали за изборна търговия, казва пред Дарик-Варна шефът на Областната дирекция на МВР комисар Тодор Иванов. В интервюто си той съобщи, но без да конкретизира, за данни, с които полицията разполага и по които ще бъдатизвършени съответните проверки. По думите му преди избори винаги има сигнали за нередности. „В публичното пространство обаче се говори за много хора с намерения за търговия на гласове, но фактически конкретни данни няма. Това, което се изнася, е повече експресивно и в сферата на фолклора“, каза комисар Иванчев.

Той смята, че идеята за ротация на полицаите , които ще охраняват вота след месец, би имала по-голям ефект на местните избори. Ако обаче се реши на вота на 12 май да има ротация сред полицаите, тази мярка ще бъде въведена в по-малките общини в областта. „Служители от Долни Чифлик може да бъдат изпратени да охраняват изборите в Провадия или в Белослав например“, поясни комисар Иванов. По думите му във Варна ще бъдат проучени полицаите, които имат връзка с кандидат-депутати, след което ще се създаде необходимата организация.

„Ние очакваме от началниците на районни управления сред своите служители да установят хората, които са свързани с кандидатите за народни представители и на базата на това ще създадем организация те да бъдат в секции, в които няма толкова много хора например“, разкри полицай №1 на Варна.