Прокуратурата пак проверява предизборните схеми на Марешки

Мисия Варна

13-04-2013, 10:25

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

След "помощите" за учителите и плащането на застъпници сега аптекарят решил да дава премии на служителите си

Варненската окръжна прокуратура се е самосезирала и е разпоредила проверка относно евентуална схема за набиране на гласове за изборите в аптечната верига „Марешки“, съобщава сайтът "Петел.бг".

Повод за това станалa публикация в "Днес плюс" от 10 април, под заглавието „200 лева за глас завърта кръгът Марешки за изборите“. В него се разказва какви премии биха могли да получат служители от аптеките на лекарствения бос.
Веселин Марешки е водач на листите с кандидати за депутати във Варна и Пловдив от партия Либерален алианс. С различни политически формации и конфигурации той неизменно участва в местните и парламентарните избори в България вече 12 години. На всеки вот аптечният бос се изявява като новатор в предизборните тактики за привличане на гласове. Идеите му са все по ръба на закона, но той нито веднъж не е бил санкциониран. Няколко пъти полиция и прокуратура са атакували негови офиси, предизборни щабове и клубове, но до по-сериозни последици никога не се е стигало. Така по време на кампания, съвпаднала с учителската стачка, пред офиса на Марешки на бул."Мария Луиза" се изви опашка от педагози, на които той раздаваше "помощи". След това дойде ред на на хилядите застъпници, на които даваше "ханорар" аптекарят - този път опашките бяха пред и в Медицинския център в "Младост" и отново прокуратурата беше силно заинтересована от формата на плащане. През годините екипи на аптекаря предлагаха пари на разхождащи се из Морската пенсионери, записваха други за предимства и ходатайства по опашките в аптеките, на трети пък искаха ЕГН-то уж за списък за лекарства с ново намаление.
Листовки с обещание всички завършващи студенти да бъдат назначени на работа, раздават сега емисари на аптечния бос. Това щяло да стане възможно след като, взимайки властта, той ще уволни всички държавни и общински служители, за да даде път на младите.