Нови протести, заради гражданската квота в общинските бордове

Мисия Варна

08-04-2013, 15:07

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Длъжник стана протестиращ - иска в борда на "Пазари"

Възможността в бордовете да попаднат некомпетентни и изпълняващи нечии интереси хора би довело общинските предприятия до финансов колапс

Отворено писмо от Национално гражданско движение "Управлявай България отговорно" с искане бордовете на общинските фирми във Варна да не се раздуват с гражданска квота постъпи в комисията по собственост и стопанство към местния парламент. 

"Във варненски медии излязоха статии, с които се информира обществото, че Общински съвет Варна ще направи предложение за увеличаване броя на членовете на Съвета на Директорите в ЕАД от квотата на гражданските движения и сдружения. Като граждани на Варна сме силно притеснени, че това би довело до дестабилизация на работата на дружествата. Така раздутия състав в Общинските дружества би бил основна причина за допълнително източване на така или иначе крехкия бюджет. Възможността в бордовете да попаднат некомпетентни и изпълняващи нечии интереси хора би довело общинските предприятия до финансов колапс", пише  в писмото, входирано в общината на 2 април. 

От "Управлявай България отговорно" настояват Общинския съвет да не допусне увеличаване на броя на членовете на съветите на директорите, тъй като това ще доведе само до ново недоволство сред протестиращите.
"Дори и да вземете решение да се увеличи броя на членовете на бордовете на общинските фирми, то ние предлагаме те да бъдат назначени на безвъзмездни договори в интерес на обществото", посочват от движението. Писмото е подписано от Анатоли Георгиев - председател Национално гражданско движение "Управлявай България отговорно"