Одесос се обиди на Спартак и загуби служебно

Гранд Про размаза МФК Тича с 10:1

Супер "интересно" премина 13-ия кръг на градското първенство по футзал на Варна. От четирите срещи, който трябваше да се играят вчера, три завършиха със служебен резултат. Отборът на Одесос-Хидроремонт не започна двубоя със Спартак, тъй като тимът на Симеон Христов бе без нито един от основните си играчи. От лагера на Одесос приеха това, като несериозно и подигравателно отношение към техния отбор и отказаха да започнат мача, въпреки че целият тим на Виктор Викторов бе в залата. Така Спартак спечели служебно с 6:0, като играчите на спартаклии си направиха двустранна игра.

"Обидени сме от отношението на Спартак. Ние не желаем да участваме в пародии, които са сътворени от този отбор. По всичко личеше, че от Спартак бяха дошли с резервите, за да загубят мача. Ако ще печелим искаме то това да става честно”, казаха от Одесос.

Според запознати, спартаклии са си правили сметки да загубят последните два мача в шампионата, за да избегнат третото място, което праща тима на финалите от държавното първенство в София (б.а. четвъртият в подреждането играе плейофи във Варна).

"Това са пълни глупости. Ние сме се класирали за финалите и в момента не играем за нищо. Искахме да дадем възможност на тези момчета, които по-рядко попадат в състава, да играят. Не знам на кой и за какво трябва да обяснявам защо сме дошли с резерви. Аз, както и някой от основните ни играчи, бяхме ангажирани по лични причини и за това не можахме да присъстваме на срещата. Всички други теории за конспирации са измислици на болни мозъци. Да вземат да си пият хапчетата”, коментира играещият треньор на Спартак Симеон Христов.

В останалите срещи от 13-ия кръг на шампионата Гранд Про надигра МФК Тича с 10:1, а Черно море Мания смаза Пикадили с 15:5. Въпреки разгрома, Мания ще запише служебен успех с 6:0, тъй като Пикадили са били с нередовни играчи. МФК МАГ също записа служебно 6:0 срещу отказалия се от участие АФК Варна.