Френската гимнааазия, нея Меги пази я

Мисия Варна

05-04-2013, 03:43

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Столични протестиращи раздават депутатски места във Варна

Двама съученици от Френската гимназия във Варна влизат на челните места в листата на "България за гражданите". Бившият министър на образованието Даниел Вълчев е първи, трета е Цвета Маркова - доскоро шеф на Комисията за класифицирана информация. Двамата са почти набори - Вълчев завършил легендарната 4-та ЕГ година преди Маркова. Тя обаче била в класа на бившата му (тогава все още бъдеща) съпруга Анелия. Помежду им в листата е местният координатор Стелиян Грозев. Засега Даниел Вълчев отказва да коментира дали Цвета Маркова е кандидатът на Движение "България за гражданите". 

Нито едно име на бъдещ депутат не пожела да каже при визитата си във Варна лидерът на РЗС Яне Янев. По непотъврдена информация водач ще е Димо Стоев, който през 2011 г. беше кандидатът за кмет на РЗС. В сряда преди обед Яни Янев беше засечен на кастинг за потенциални кандидат-депутати в кафене близо до хотел "Черно море". Лидерът се беше настанил на маса на втория етаж на заведението, а чакащите за интервю обитаваха маси на първия и един по един бяха викани горе. "Обадете се на онези бизнесмени да идват, че тези лелки за нищо не стават", провикна се към свой съратник Янев по някое време.
Междувременно на сгляда за депутати във Варна беше и Ангел Славчев със свои съратници от Движението за граждански контрол. Видният столичен протестиращ с ултралеви идеи се срещнал с всички комитети, лагери и фракции във Варна. Единствените, които били готови да влязат в листите на ДГК от Варна обаче били Иван Петров и хората му. Преговорите обаче зациклили, когато варненци попитали как ще се разпределя държавната субсидия, полагаща се на всяка политическа сила, миналата 1% на изборите. Те настоявали това да стане според спечелените в съответния град гласове. Софиянци обаче били категорични, че това ще става по тяхно усмотрение.