Полицаи изведоха от дома му кандидат за депутат

Крими

05-04-2013, 03:35

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Председателят на младежката организация на "България за гражданите" се "пошегувал" с Калинка Пенчева

Кандидат-депутат от листата на „Движение България на гражданите” във Варна е бил отведен тази вечер с полиция от дома си Около 22.30 той бил доведен във Второ РПУ. Няколо часа по-рано полицаи записали данните на 36-годишния Свилен Дачев след спречкване с бившата говорителка на МВР във Варна Калинка Пенчева. 

Той е десети в листата на партията на Меглена Кунева. От официалното представяне на кандидатите за народни представители научаваме, че е икономист по професия и директор в голяма застрахователна компания. Председател е на Младежката организация на „Движение България на гражданите” Варна, делегат на Учредителния конгрес.

Свилен Дачев бил в една от агитките по време на дебата в уличното предизборно студио на ТВ7 на входа на Морската градина. След панаира с крясъци и летящи към участниците яйца, излъчен на живо, с няколко приятели седнали в заведение до ФК. На съседната маса се оказала Калинка Пенчева, която миналата есен напусна МВР след скандала с Боян Максимов - варненецът, заснел спящи полицаи в патрулка, когото тя нарече "селски глупак" в ефира на национална телевизия. Бившето пресаташе било с 4-годишния си син и приятел.
Когато я забелязал, Дачев станал и се приближил към нейната маса. Започнал да й обяснява колко е вечатлен от достойната й постъпка да подаде оставка и да й иска автограф. Друг младеж от компанията записвал "шегата" с телефона си. Пенчева няколко пъти помолила да не бъде снимана. Дачев обаче бил неуморим и продължил да анализира случката със селския глупак минута по минута.
Скоро след словесния сблъсък в зведението влезли полицаи и насочвани от Калинка се обърнали към Свилен и "оператора". Записали им личните данни и си тръгнали.
По-късно обаче в дома на Дачев пристигнали униформени, които го поканили да ги придружи до Второ РПУ, в чийто район той живее. Там му обяснили, че трябва да отиде до Първо РПУ, където Пенчева е подала жалба срещу него. Там кандидат-депутатът прекарал 2 часа заедно със съпартийци и двама адвокати. След това им било обяснено, че вече е късно за снемане на обснения и да дойдат пак в 13 часа в петък.
Свилен Дачев се държа „повече от цинично”, разказва Калинка Пенчева пред Блиц: „Приближи се към мен един мледеж, когото не познавам. Каза ми: „О, госпожо Пенчева! Аз съм ви голям фен". После започнал да се заяжда с нея. Закачал и детето. „Първо ме пита мен: „Това ли е детето?”, после и него: „Ти ли си детето?”. Синът ми започна направо да заеква”, разказва още Пенчева.
„Аз понесох своята отговорност! И искам просто да продължа да живея спокойно. Никой в тази държава не е понасял толкова отговорност, колкото понесох аз за две думи! И няма да позволя никой да се гаври с мен!”, категорична е бившата служителка на МВР. .