Черно море размаза норвежци на старта на "Бултекс Къп 2013"

Спорт

04-04-2013, 13:35

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

СНИМКИ: "Моряците" на Калоян Георгиев победиха Арна Бьорнар с 10:1

Отборът на Черно море стартира участието си в първия международен турнир "Бултекс Къп 2013" за юноши, родени през 1998 г., с разгромна победа. Младите моряци, водени от Калоян Георгиев, размазаха норвежкия Арна Бьорнар с 10:1. Играчите на двата отбора излязоха на терена, държейки за ръка по-малки дечица, които са част от детско-юношеската щкола на Черно море с треньор Мартин Христов. След това всеки един от състезателите бе представен поименно на публиката. По същия начин ще започват всички мачове от надпреварата.

Още преди началото на срещата за всички бе ясно, че тима на Арна Бьорнар не е от класата на варненци. Моряците поведоха в резултата още в 4-ата минута, а на полувремето домакините имаха аванс от пет гола 6:1. По два гола за успеха отбелязаха Кристиан Събев, Юнуз Юнуз, Кристиян Славов и Валентин Йосков, веднъж точен бе Александър Михайлов, който е син на шефа на фенклуба на Черно море Иван Михайлов. Валан от норвежците реализира почетното попадение за отбора от Берген, като освен това той си отбеляза и автогол.

В групата на моряците са още отборите на Славия и Стяуа Букурещ. В другия поток са ЦСКА, Ботев Пловдив, Рад Белград и Бешикташ.

Преди самата среща се състоя и церемонията по откриването на турнира, който започна с народни танци. Демонстрация пред публиката направиха и малчуганите от детска школа "Делфините", където треньор е бившият футболист на Черно море и настоящ шампион на България по футзал с Гранд Про - Миша Милошевич. За турнира в морската столица пристигна и селекционерът на националния отбор за родени 1998 г. Александър Николов.

Черно море – Арна Бьорнар 10:1

Голмайстори: Събев (4, 33), Йонуз (11, 50), Валан-авт (14), Михайлов (28), Славов (30, 53), Йосков (40, 45); Валан (29)

Съставът на Черно море: 12. Кристиян Кръстев, 2. Валери Христов, 3. Александър Михайлов, 24. Габриел Атанасов, 5. Христо Илиев, 20. Николай Богданов, 16. Кристиян Славов, 8. Юнуз Юнуз, 9. Валентин Йосков, 10. Кристиан Събев, 21. Марин Сираков (1. Христо Ковачев, 4. Мартин Петров, 6. Костадин Димитров, 7. Божидар Тошев, 14. Светослав Павлов, 22. Веселин Добрев, 23. Тодор Янакиев, 25. Иван Илиев)