Децата на д-р Врабевски на семинар край Варна

Животът

02-04-2013, 17:58

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Гостите на Фондация "Българска Памет" се срещат с Андрей Ковачев, Мартин Карбовски, Добрина Чешмеджиева, Весела Чернева, Андрей Захариев, и проф. Пламен Павлов

150 младежи от Югозападна България и ученици с български произход от Македония и Западните покрайнини, Сърбия и Молдова, се събраха за шести път в Пролетния семинар на Фондация "Българска Памет". След официалното откриване на инициативата в зала "Одесос" на "Гранд Хотел Варна", зам.- председателят на Комисията по външни работи в Европейския парламент д-р Андрей Ковачев, изнесе лекция за разширяването на ЕС. Програмата на семинара включва също и срещи с Матин Карбовски и Добрина Чешмеджиева, Андрей Захариев, Весела Чернева, и проф. Пламен Павлов.

Според организаторите, пролетният семинар на Фондация "Българска Памет" има за цел да приобщава най-младите към ценностите на европейската интеграция, да утвърждава перспективата за тяхната реализация в България и да ги запознава с възможностите за образование и професионално развитие, като ги среща с публични личности и изявени професионалисти от всички сфери на обществения живот.

От началото на проекта през октомври 2007 в през есените и пролетните сесии на семинарите са преминали над две хиляди български младежи и ученици с български произход. 

Част от участниците в Шестия Пролетен семинар – Варна 2013 посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на д-р Милен Врабевски и евродепутати от българската делегация в групата на ЕНП и присъстваха на откриването на изложбата "България: Съкровище на Словото", организирана в навечерието на националния празник на България - 3 март.