Черно море отдалечи "сините" от титлата след 1:1

Спорт

30-03-2013, 19:21

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Черно море и Левски завършиха 1:1 в най-интересния мач на 19-ия кръг в "А" група. Двубоят във Варна беше изпълнен с много грубости и съдийски грешки на главния рефер Ивайло Стоянов и помощникът му Веселин Мишев.

Първият удар мача бе в 7-ата минута. Тогава Рене Михелич стреля по земята от границата на наказателното поле, но Георги Китанов внимаваше и без особени проблеми спаси. В следващата атака и домакините имаха шанс за гол. Мирослав Манолов стреля с глава, но топката излезе в аут. "Моряците" поведоха в 10-ата минута. Тогава националът Георги Илиев изпълни ъглов удар, Пламен Илиев и защитата на Левски не се намесиха добре, топката стигна до Георги Божилов. Юношата на ЦСКА стреля с глава и хвърли в екстаз варненци. Това беше първо попадения за "моряците" в "А" група от 28 ноември. Само две минути по-късно столичани изравниха. Димитър Везалов изведе с дълъг пас Базил Де Карвальо, който подаде към Рене Михелич. Той с майсторски прехвърлящ удар изравни. При паса на Везалов обаче останаха сериозни съмнения за засада, Гонзо избесня и тръгна да се разправя със съдиите. Футболистите на Черно море също протестираха, което доведе до жълт картон на Росен Колев. В 16-ата минута дойде ново спорно положение в мача. Михелич центрира от фаул, Китанов тръгна да хваща топката и беше избутан от Даниел Димов, заради, което юношата на Черно море изпусна кълбото. То беше изчистено, но феновете на домакините и Гонзо отново скочиха срещу съдията. В 27-ата минута гостите направиха уникален пропуск. Де Карвальо изведе отдясно Роман Прохазка в наказателното поле. Халфът видя Гари Родригес, който беше абсолютно сам точно пред вратата и му подаде. Вместо да стреля сам срещу Китанов от два метра, холандското крило тръгна да финтира и вратарят му отне топката. В 40-ата минута Георги Илиев пробва удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Пламен Илиев.

В 57-ата минута Пламен Илиев изведе перфектно Гари Родригес. Той надбяга защитата на Черно море по лявото крило, навлезе в наказателното поле и стреля по диагонал в далечния ъгъл на Китанов, но топката излезе в аут. В 68-ата минута дойде поредното спорно положение в мача. Минути преди това съдията Ивайло Стоянов пожали от втори жълт картон Сашо Емилов Александров, а след това и Пламен Илиев. Мирослав Манолов беше изведен сам срещу вратаря на Левски, който излезе извън наказателното поле и топката се удари в ръката му. От щаба на Черно море, начело с Гонзо, веднага скочиха и нападнаха страничния рефер Веселин Мишев. Феновете по трибуните също наляха масло в огъня, като започнаха да отправят неприлични думи по адрес на арбитрите. Повторенията обаче ясно показаха, че Пламен Илиев е полето си. В 73-ата минута Гари Родригес навлезе отляво в наказателното поле и стреля добре, но Китанов отново беше на мястото си. В 87-ата минута "моряците" можеха да стигнат до победата. Георги Илиев финтира на няколко пъти Мюлдер в наказателното поле и подаде към Манолов от близо, който стреля, но Пламен Илиев със сетни сили успя да избие в корнер, от който не последва нищо интересно. В последните минути футболистите на Левски имаха основателни претенции за дузпа, след като Жоао Силва беше задържан с два ръце от защитник на домакините в пеналта, но Ивайло Стоянов остана безмълвен.

Така Черно море спечели важна точка в борбата си за оставане, която е и първа под ръководството на Георги Иванов-Гонзо. Левски пък за трети пореден мач не успя да победи, след като в миналия кръг направи 0:0 с Монтана в София, а преди това падна с 0:2 от Ботев в Пловдив. Така "сините" все повече се отдалечават от шансовете си в борбата за титлата с Лудогорец.

 

ПРЕДИ МАЧА

От 15,00 часа започва най-интересният мач на 19-ия кръг на "А" група. На стадион "Тича" във Варна един срещу друг се изправят Черно море и Левски. Винаги, когато двата отбора се срещат в Морската столица, е интересно и напрегнато. Този път обаче емоциите ще бъдат още по-големи. Заради Георги Иванов-Гонзо, разбира се. Легендата на "сините", кошмарът на ЦСКА, любимецът на сектор "Б" се изправя за пръв път като треньор срещу отбора на сърцето си. При това в изключително важен мач. Черно море отчаяно се нуждае от точки в борбата си за спасение, докато Левски се бори със зъби и нокти за титлата с шампиона Лудогорец.

 

СТАТИСТИКА

Мач от 19-и1 кръг на "А" група
Начало: 15,00 часа


ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 1:1

 

1:0 Божилов (8)

1:1 Михелич (10)

 

Състави:

Черно море: 33.Китанов, 25.Емилов, 15.Александров, 3.Колев, 18.Комел, 14.Божилов (77-Паломино), 6.Бергонси, 21.Г.Илиев (к), 5.Камазола, 10.Манолов (90-Атанасов), 11.Райков (74-Идалго)
Резерви: 1.Михайлов, 83.Идалго, 23.Симеонов, 8.Янев, 24.Сталев, 9.Паломино, 91.Атанасов

Левски: 23.Илиев (к), 2.Мюлдер, 13.Везалов (65-Жоао Силва), 3.Ели, 6.Старокин, 25.Димов, 8.Прохазка, 29.Михелич (84-Велев), 7.Василев (46-Рамос), 11.Родригес, 19.Де Карвальо
Резерви: 89.Иванов, 9.Силва, 77.Велев, 10.Йовов, 16.Рамос, 28.Пинто, 22.Йорданов

Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: М. Манолов, Росен Колев, Емилов, Камазола (ЧМ); Даниел Димов, Рене Михелич, Дъстли Мюлдер (Л)
Червени картони:

Варна, ст.: "Тича"