Бойците на Десант се върнаха от София с 4 медала

Добри Христов се окичи със златото

Бойците на "Десант" - Варна спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал на завършилото в София в неделя вечер състезание по граплинг без и по правилата на ADCC. В надпреварата взеха участие над 150 състезатели от водещите клубове в този спорт у нас, които бяха разделени в две категории - "начинаещи" и "напреднали". "Десант" бе представен от петима състезатели.

Добри Христов спечели последователно 4 срещи за първото място в кат. "до 88 кг." при начинаещите, показвайки невероятна тактическа игра, като на полуфинала и финала отстрани представители на един от двата водещи клуба в страната "Риъл пейн". Александра Тончева загуби по точки финалната си схватка при жените от по-опитната си и доста по-тежка противничка от "Туистед", но показа сериозен потенциал при победата си в полуфинала. Това бе първо състезание за Александра, която наскоро взе участие и в държавното първенство по муайтай. Тодор Христов, кат. "до 66 кг.", напреднали, не можа да дублира титлата си от 2010 г. и се задоволи с третото място след като взе с лекота предварителните си срещи.

Николай Добруджански, треньор на "Десант", сочен предварително за един от фаворитите в претъпканата от именити състезатели категория "до 88 кг.", напреднали, загуби по точки с минимална разлика финала си от Маноил Петев ("Риъл пейн") като преди това отстрани трима противници. Малко след края му стана ясно, че Ники е получил разкъсване на хрущял на ребрата по време на схватката и беше транспортиран до "Пирогов", където му бе оказана спешна помощ. По предварителни данни представителят на "Десант" ще се възстановява 6 до 10 седмици.