Искат връщане на казармата

Животът

25-03-2013, 14:43

Снимка:

bulgarianhistory.org

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Нека отново нашите деца да растат със самочувствието, че са част от една силна нация, споделят инициаторите на онлайн петицията

Петиция за връщане на казармата в България набира скорост в интернет. Инициаторите твърдят, че имаме 24 000 души сухопътни войски, бройката на танковете ни не е желателно да се споменава, защото е смехотворна, а ракетите са нарязани. Всичко е разрушено, разпродадено или нарязано. "Къде ли е изчезнала българската армия, от която всички съседи трепереха, това страховито въоръжение, тази мощна държава, с която всички се съобразяваха? Балканите винаги са били конфликтен район и винаги ще бъдат, без значение дали има ЕС или пък НАТО, без значение кой членува в тези съюзи. Самото изказване, че България няма нужда от голяма армия, защото ''НАТО ни пази'' е смехотворно. Балканите са конфликтен район, и да се остави България с такава ''армия'' е безотговорно от страна на правителства, безотговорно национално предателство. Има огромна вероятност светът да се изправи пред световен конфликт, т.е трета световна война, за което вече руски, американски и китайски власти говорят, светът е в очакване, а в България си мислим, че този свят е земен рай и над нас само пеперудки ще летят", пише в петицията.
Според част от подписалите се трябва да има минимум една година наборна военна служба, за да се научат бъдещите български мъже на отговорност, работа в колектив, дисциплина и как да оцеляват. "Армията беше умишлено унищожена през годините защото се знаеше , че рано или късно ще стане това което става в момента на улицата и армията да не може да вземе властта! Когато армията е на власт тя забранява категорично партиите и закрива парламента!", коментират във форума под петицията. Други са на мнение, че казармата трябва да бъде не повече от 6 месеца.