Гуцанов нареди своя листа. Препоръчителна

Истинската листа става ясна в края на седмицата

Градската организация на БСП във Варна подреди своя листа за парламентарните избори. Гласуването на конференцията днес обаче има препоръчителен характер тъй като истинското разпределение на местата между кандидат-депутатите се прави от областното ръководство, което ще заседава в края на започващата седмица. 

Според делегатите на градската конференция водач на листата трябва да е Борислав Гуцанов, следван от капитан Александър Калчев, журналистката Светлана Такева, проф. Лилия Петкова и опитния Пламен Градинаров.
Конфликтът между градската организация на БСП и социалистите в областта не е от вчера и смяната на стария вътрешнопартиен враг на Гуцанов Петър Димитров с младия Красимир Янков не размрази леда между двата лагера. Ако преди 4 години Гуцанов привидно взе връх и прати противника Димитров за водач в Добрич, то тази година санкцията на "Позитано" 20 няма да е в полза на "градските" социалисти, твърдят запознати с процесите в столетницата.
Дори и отново да е водач на листата във Варна Сергей Станишев няма да допусне на сигурно избираемо място лидера Борислав Гуцанов. Особено след соловите му акции около протестите и оставките във Варна. Засега обаче за спуснат от София водач на варненската листа все още се спряга проф. Андрей Пантев - може би единственият от "старите", който не бе принуден да си направи отвод в хода на гигантския червен ПР през последните 3 седмици. Пантев беше водач във Варна и през 2001-а и през 2005-а. Втори се очаква да бъде областният лидер на БСП Красимир Янев. Четвъртото място е за вечния му партиен опонент Борислав Гуцанов. Третото беше пазено за Петър Димитров, но той междувременно обяви край на политическата си кариера. Изкушените от идеята за модерна предизборна кампания, нова визия и свежи лица фактори на "Позитано" пък били на мнението, че мястото може да бъде заето от Светлана Такева - процентите разпознаваемост на някогашната възпитаничка на Нешка Робева, която мина и през националния ефир на един от танцувалните формати, бил завидно голям и БСП трябвало да го използват максимално. Все пак имало и гласове, че младостта на Такева, която е лидер на младежкото БСП във Варна, ще засегне опитните варненски социалисти. Затова те предлагали човек от гражданската квота за третото място - проф. Анелия Клисарова, която като уважавам специалист и успешен бивш ректор на Медицинския университет можела да обере лекарския вот.