Спартак отстъпи и на Пирин

19-годишните "соколи" паднаха с 2:4 на СК Локомотив

Отборът на Спартак 1918 загуби от Пирин Благоевград с 2:4 в мач от 19-ия кръг на Елитната група до 19 г., който се игра на изкуствения терен на СК Локомотив. Въпреки че поведоха в резултата с гол от дузпа, "соколите" допуснаха пълен обрат още на почивката. Попаденията за варненци реализираха талантите трениращи с представителният тим - Мурад Салим и Славомир Събков.

В самото начало на двубоя "соколите" получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Тодор Маринчев бе фаулиран в наказателното поле на гостите. Зад топката застана Славомир Събков, който хладнокръвно реализира за 1:0. Тимът на Пирин обаче успя да реализира два гола в 30-ата и 42-рата минута, с което направи пълен обрат още преди почивката.

През втората част "соколите" се хвърлиха в предни позиции, но благоевградчани хванаха варненци на контраатака и успяха да реализират трети гол. 70-ата минута резултатът стана 4:1, а малко преди края на срещата "соколите" намалиха на 4:2. Славомир Събков изведе Мурад Салим сам срещу вратаря на гостите, който оформи крайния резултат в тази среща.