Бойко избира между Варна и Пловдив

Мисия Варна

24-03-2013, 10:59

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Цветанов отново се е хванал на бас с Борисов за часовника му, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в парламента

Две листи ще води лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за предстоящите парламентарни избори. По правило силните фигури във всяка партия се включват като водачи от два региона, за да дърпат за своите повече гласове.

Според запознати до вторник Генерала ще избере в кой още район да бъде водач. Засега според близки до Борисов той избира между Варна и Пловдив, пише в. Стандарт. В 3-ти МИР - Варна, мандатите са 15, а в Пловдив-град - 11. "В морската столица заради бурните протести доверието във всички партии рязко е спаднало. Заради това е нужна силна фигура, която да отстоява принципите и идеалите на формацията ни", коментираха от ГЕРБ. Възможно е обаче Борисов предпочете Пловдив, където водач в областта от БСП се очертава да е Стефан Данаилов. "Ламбо е силна фигура на червените и срещу него трябва да се изправи силен наш кандидат", обясниха още от ГЕРБ. 

Заместникът на Борисов - Цветан Цветанов, потвърди, че бившият премиерът се е съгласил да води листи в студиото на "Факторът Кошлуков" по TV7 вчера. Цветанов призна още, че отново се е хванал на бас с Борисов за това, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в парламента. А залогът вече по традиция е часовникът на Бойко.

На миналите избори Борисов се раздели с аксесоара точно заради облог по резултатите на вота с вицето си. Цветанов заяви категорично, че бившият финансов министър Симеон Дянков няма да бъде в листите на ГЕРБ. Както и във властта.

Дянков не е получил нито една номинация от структурите на ГЕРБ. А от бившите министри с най-много гласове са Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова. По-късно зам.-шефът на ГЕРБ уточни, че 40-45 процента от министрите ще бъдат кандидат-депутати. Цветанов отсече, че ГЕРБ никога няма да се коалира с БСП. Но не отрече, че ГЕРБ може да участва в коалиция в бъдещия парламент.