Марийка и Кадрина изпревариха жребците във Ветрино

Животът

23-03-2013, 13:24

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кушии във Ветрино

Марко ван Бастен остана трети в надбягванията с магарешки каручки

С конски кушии и надбягвания с магарета впрегнати в каручки във Ветрино отбелязаха Тодоровден. Традиционните състезания и тази година вдигнаха градуса на емоцията, въпреки студа и мразовития вятър.

Кобилките и магариците се оказаха не само по-атрактивни,по-издръжливи, но и най-бързи. Четири годишната Кадрина спечели първо място, а собственикът й Меткан Алиев -200 лева награда. Втори в конните надбягвания на 1000 метра беше седемгодишният жребец Лупи. Малко преди старта той показа буйният си нрав и недоволен от чакането изправяйки се рязко на задни крака счупи едната ритла на каруцата. Около 20 минути бяха необходими, за да я подменят с нова. Трети в оспорваната надпревара стана Пламен Стоянов с конят си Амон Ра. Неговата награда бе 100 лева. Спечели и приза за най-атрактивна каручка. Награда имаше и за най-атрактивна амуниция.

Най-бърза сред магаретата на 500 метра беше Марийка, а стопанинът й Янко Иванов взе 100 лева. Втора награда – 80 лева грабна магарето на Иван Стоянов от Момчилово. Трети остана Марко ван Бастен. Йордан Желязков, който преди старта атрактивно се появи маскиран с шапка, която скрива цялото му лице, с гордост разказа, че неговият Марко е най-стар – на 25 години и да е трети е голямо успех.

Раздадени бяха парични награди общо 760 лева, а победителите обещаха да почерпят.

СНИМКИ ВИЖ ТУК!