Полицейско куче ухапа дете на протестиращ

Мисия Варна

22-03-2013, 09:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Детето на един от протестиращите във Варна е било ухапано от полицейско куче зад сградата на общината, по време на сутрешната блокада.

Това разказа Радуш Радушев пред репортер на Varnautre.bg, минути след края на блокадата. Докато той бил част от живата верига, съпругата му го чакала с двете им деца зад общината. Блокадата тъкмо приключвала и Радуш се отправил към семейството си. Зад сградата на общината, както на всеки протест и днес е имало униформен с полицейско куче. В момента, в който протестиращият стигнал до семейството си, полицейското куче се отскубнало и захапало за крака 2-годишното дете. Радуш се развикал и изритал кучето, а полицаят се обърнал към животното с думите: "Лошо куче, защо така направи?".

Кучето е било с каишка и повод, но полицаят го изпуснал, разказа самият Радуш минути след инцидента. Той уточни, че поискал номера и името на полицая, но последният първоначално отказвал да ги даде. В крайна сметка обаче се представил. Радушев е потърсил и полицейски началник, който да отговаря за служителите на реда, които обезпечават протеста. След като не успял да разпознае такъв позвънил на тел. 112.

13:00 Полицията: Няма инцидент с дете и полицейско куче »