Записите с Пламен стават публични след края на разследването

Животът

21-03-2013, 12:05

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приятели на Пламен искат записите от самозапалването

Прокуратурата няма да унищожава кадрите

Видеозаписите на самозапалването на Пламен Горанов от охранителните камери на община Варна ще бъдат съхранени, съобщи пред bTV говорителят на Районната прокуратура Десислава Йотова. Те обаче могат да бъдат показани едва след края на наказателното производство, уточни тя. Техническа експертиза е доказала, че върху тях няма приложена манипулация.
По думите на Йотова, молба записите да не бъдат унищожени е постъпила от Инициативна група "Възпламеняване", а наблюдаващият прокурор наредил съхранението им още същия ден. Разследването се води приоритетно и не е приключило, информира още тя. Обект на проучване е както самият акт, така и начина на живот и дейността на 36-годишния мъж преди това.

Според прокуратурата няма доказателства за манипулация на записите от камерите на общината. Няма и доказателства Пламен Горанов да е подпомогнат от някого за самозапалването на 20 февруари. Работи се по предположението, изразено от приятелите на Пламен, че той е бил склонен към самоубийство.

Вчера приятели на Пламен поискаха запсите да не се унищожават. Те обявиха и че на 25 мат стартира подписка, с която се иска записите от камерите да станат публични.