Варна става карнавален град за ден

Варна Лайф

21-03-2013, 09:49

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Фестивалът Марди Гра гостува в неделя

Най-големият карнавал в САЩ – фестивалът Марди Гра в Ню Орлиънс, ще гостува във Варна. Избраната дата е 24 март от 19:30 часа в клуб "Цунами". Посещението е част от проекта „Истински истории от Марди Гра“, който включва турне на автентичната нюорлеанска брас формация The Paulin Brothers, прожекция на документален филм и изложба. Събитията от проекта „Истински истории от Марди Гра“ са организирани в партньорство с посолството на САЩ и представят най-пъстрия и голям фестивал Марди Гра през погледа на фотографа Блага Димитрова. “Марди Гра” е традиционен християнски празник, който се празнува в много държави по света, но е най-голям и зрелищен в родния град на джаза Ню Орлиънс.

 

Основен акцент в събитието в неделя ще бъде концертът на оригиналната брас формация The Paulin Brothers, която ще пренесе атмосферата на автентичната нюорлеанска сцена във Варна. Брас бендът на Paulin Brothers е емблематичен за музикалната история на САЩ и създава атрактивно музикално изживяване с характерните униформи на чернокожите музиканти – бели ризи, черни панталони, обувки, вратовръзки и каскети. Фамилният бенд е сформиран от пионера „Doc” Paulin през 20-те години на 20-ти век в родното място на джаза Ню Орлиънс и до днес е синоним на традиционния джаз, като продължава да разпространява тази култура по всички точки на света със седемчленния си оркестър. В клуб Цунами братята ще свирят с няколко от най-изявените български джаз музиканти Митко Димитров /барабан/, Петър Момчев - саксофон, Михаил Йосифов – тромпет и Вили Стоянов - тромбон.  

 

Преди концерта във Варна ще бъдат показани изложбата и документалния филм „Истински истории от Марди Гра“ с режисьор, оператор и монтажист Блага Димитрова. Входът свободен.