Черно море спечели морското дербо при 19-годишните

"Моряците" удариха Черноморец с 1:0 под моста, Георги Радев донесе успеха на варненци

В присъствието на помощник-треньорите на мъжкия тим на Черно море Ивайло Петров, Емануил Луканов и Стоян Ставрев 19-годишните юноши на легендарния варненски тим победиха с 1:0 на стадиона под Аспаруховия мост бургаският Черноморец. Дербито бе от 18-ия кръг на Елитната ни футболна група до 19 г. и след успеха варненци са твърдо 3-ти и могат да мислят да атакуват по-челна позиция.

Националът Георги Радев вкара в 28-ата и донесе успеха за Морето. Голът падна след като младокът засече удар с глава от корнер при меле в наказателното поле на “акулите”. Мачът на гостите бе наблюдаван от наставника на мъжкия тим на Черноморец Димитър Димитров – Херо.

През първото полувреме на 4 пъти гостите можеха да получат попадение в своята врата, но добре изработените статични положения бяха пропиляни от "моряците".

След почивката превесът на домакините се запази, но гол не падна.

Треньорът Тодор Каменов проведе тактически смени, за да запази резултата. Той похвали националът и капитан на тима Бекир Расим, който с измръзнали пръсти изкара 2/3 от срещата и показа характер на голям футболист.

Съставът на Черно море: Атанас Найденов, Костадин Иванов, Георги Радев, Слави Сталев, Александър Милев, Петко Цанков, Станислав Николов, Никола Найденов, Мустафа Мустафа (88 – Георги Атанасов), Бекир Расим (76 – Стелиян Евтимов), Атанас Петров (86 - Веселин Кицовски).