Приятели на Пламен искат записите от самозапалването

Животът

20-03-2013, 16:33

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

ВИДЕО: На 25 март тръгва подписка с искане записите да станат публични

Приятели и близки на Пламен Горанов са написали писмо с искане да не бъдат унищожаван записите от камерите, които са заснели самозапалването на 20 февруари пред сградата на общината.

"Сред исканията ни са и да се сформира комисия, която да анализира оригиналните записи, които дават поглед над това какво се е случило. За да се види колко дълго време някой е действал или бездействал", коментира Радостина Петрова.

На 25 март започва и събирането на подписка, чрез която записите да бъдат изискани. Дотогава ще се чака отговор от прокуратурата. Притесненията на приятелите на Пламен са, че въпросните записи ще бъдат унищожени, след като изтече срокът, в който трябва да бъдат пазени като архив.

"Искаме да се види какво е станало, макар и гледката да не е за широк кръг зрители. Идеята ни е да се гледа от хора специалисти по този тип системи за наблюдение, журналисти, близки на Пламен, ако това е уместно", коментира Радостина. 

Пламен Горанов не е имал постоянен адрес във Варна, а от няколко години е живеел тук и там по приятели във Варна и Добрич. Това съобщи по-рано днес директорът на Областната дирекция на МВР – Варна комисар Тодор Иванов. Пред последната квартира, която обитавал е намерена и колата, чиито ключ беше намерен у Пламен. Автомобилът е собственост на хазяина на Горанов. Във фаталната сряда, когато се самозапали, Пламен не е карал колата, а е отишъл пеш до общината. "Това ясно се вижда на записите от камерите", каза комисар Иванов. 

"При разпита бащата на Пламен заяви, че от поне 4 години не е знаел къде точно живее синът му", каза още шефът на варненската полиция. Адресът върху личната карта на Пламен е бил този на родителите му и той никога не е променял регистрацията си.