Марешки, Иван Петров и Данов в единен фронт срещу Общинския съвет

Мисия Варна

20-03-2013, 13:14

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Кое е момичето, сричащо декларацията за окупиране на кметството?

Веселин Марешки контролира работата на Отворения обществен съвет, който не спира да претендира, че представлява протестиращите варненци. Това стана ясно на срещата между представители на недоволните с Общинския съвет в понеделник. Активна роля отново играеше Иван Петров, който напътстваше изявите на водената от него агитка. Самопровъзгласилият се за неформален лидер на протестите бивш футболист шумно режисираше и включването на нахакана брюнетка, седнала до Марешки. Момичето непрекъснато получаваше напътствия и от аптекарския бос. Коя е девойката, която със сричане уведоми присъстващите, че Общественият отворен съвет ще блокира сградата на общината, ако местният съвет не си подаде оставката в 3-дневен срок? 

Този въпрос си задаваха вчера протестиращите, които се кълняха, че не са виждали Виктория на протестите. Появила се преди 10-ина дни директно в новоотцепилия се Отворен обществен съвет. Бърза справка във Фейсбук показва, че брюнетката е била възпрепятствана да участва в първите шествия защото почти през целия февруари не е била във Варна. Първо е карала ски в Родопите, после е обикаляла столичните молове, а на финала е прекарала няколко дни в Пловдив. Пак в социалната мрежа 26-годишната варненка щедро демонстрира връзката си с футболиста на Локомотив Пловдив Николай Станков. Преди 5 дни халфът беше освободен от отбора на "черно-белите". Според ръководството той напуска по семейни причини.
Седмица по-рано някои пловдивски медии разказват пикантна история, обясняваща "семейните причини" за напускането на стопера. Според тях Станков си тръгва след скандал с Веселин Марешки за жена. Красивото миньонче станало причина "Локомотив" Пловдив да привлече Николай Станков от втородивизионния „Добруджа”. "Всичко вървяло добре до момента, в който съотборниците на Николай започнали да му подмятат, че доста често забелязват Марешки в компанията на момичето по различни заведения. Футболистът в крайна сметка усетил каква шапка са му скроили и вдигнал страхотен скандал. Още на следващия ден Марешки наредил на наставника Стефан Генов да извади от състава ревнивия Николай".
Намеци за отношенията между Марешки и Виктория се повиха и коментарите в групата на Отворения обществен съвет във Фейсбук. Под снимка на двамата един до друг на срещата в общината вчера участник в дискусията споделя, че снимката е монтаж: "Нарочно са събрани Марешки и Вики за пред жена му". На репликата Виктория отговаря с: "Няма монтаж. Монтажите ги правят други хора".
Днес сутринта в национален ефир Виктория Енева обясни, че "протестиращите варненци" ще направят жива верига около Общината в 8 часа сутринта в петък. Единственото искане е оставка на Общинския съвет. Това, според опонентите на тандема Марешки-Иван Петров, ще сложи точка на създаването на граждански контролни органи във всички етажи на властта във Варна и ще запази за следващия местен парламент настоящият правилник, удобен за сделките на аптекарския бос с общински имоти. Ненадейно вчера към мераклиите да яхнат недоволството на варненци се присъедини и бившият Общински съветник Веселин Данев. Той и синът му не доизкараха мандата си, защото бяха осъдени и влязоха в затвора след самопризнания по обвиненията за организиране и ръководене на организирана въоръжена престъпна група, занимаваща се с пране на пари, разпространяване на наркотици и сколоняване към проституция.
Междувременно стана ясно, че декларацията, която Виктория сричаше в зала "Варна", не е приета от отворения сьвет. Именно искането за оставки в 3-дневен срок и зплахата за окупация на общината никога не са били обсъждани там. Иван Петров дал готовия текст на Енева минути преди тя да започне да чете. След срещата в Общината в щаба на комитета в Младежкия дом избухнал луд скандал между членовете.