Найка остава в ареста заради фалшивите долари

Крими

19-03-2013, 12:48

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На 8 март той бе арестуван пред дома си с 15 фалшиви банкноти от по 100 долара

Апелативният съд потвърди определение на Варненския окръжен съд, с което в ареста бе задържан Николай Хаджимихайлов. 57 годишният варненец е обвиняем за притежание на 138 фалшиви банкноти, всяка една от по 100 долара. 
На 8 март Найка бе арестуван пред дома си с 15 банкноти. По-късно той доброволно е посочил жилището на тъща си, където били останалите 123 копюра от същите ментета. Експертиза е установила по безспорен начин, че всичките 138 иззети банкноти са фалшиви, припомнят от пресслужбата на съда.
 Както пред първата, така и с жалбата против ареста пред втората съдебна инстанция, защитата на обвиняемия твърди, че банкнотите не са описани по реда, установен от НПК. Адвокатите твърдят, че няма категорични доказателства за това, че Найка е знаел, че парите са фалшиви.
В материалите по делото се съдържа постановление на Бургаската окръжна прокуратура по разследване отново за фалшиви щ.д. с вече разделени материали за Бургас и за Варна. Апелативният съд обръща внимание на обстоятелството, че иззетите фалшиви долари в Бургас и тези, открити у Найка във Варна са с идентични номера.
Преди месец и половина Николай Хаджимихайлов беше осъден на първа инстанция от ВОС за участието му в престъпната група на Иван Славков за притежание на наркотици, за трафик на жени, склонявани към проституция и пране на пари. Факт е, че наказанието, което Найка получи - 6 години затвор и 40 000 лева глоба все още не е влязла в сила присъда, но съдът го преценява като негативни данни за личността на обвиняемия. Хаджимихайлов има и друго висящо съдебно производство пред Окръжен съд Благоевград. 
 Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.