Длъжник стана протестиращ - иска в борда на "Пазари"

Заради схватка със служителите на общинската фирма срещу Адам Адамов и самопровъзгласилия се за лидер на протестите Иван Петров беше пусната жалба в прокуратурата

Не само партии и неуспели кандидати за кметове яхат протестите, стана ясно днес.  Стопанинът на сладкарница "Адамо" на Колхозния пазар Адам Адамов, който от години не плаща наем и заради това е в съдебни спорове с общинската фирма "Пазари," е решил да влиза в борда й, научи Varnautre.bg. 

Същият беше забелязан с плакат "Да изметем "Пазари" ЕАД" на вчерашния протест. Пак той обаче се гласи за бордовак в общинската фирма. На утрешната поредна среща между протестиращи и общински съветници от агитката с водач Иван Петров ще бъде внесено искане в съветите на директорите на всички общински фирми да влезе по още един член - "човек от народа". 

Конкретно за борда в "Пазари" ЕАД  се гласи въпросният Адамов.

Същият преди по-малко от година заедно със самопровъзгласилия се лидер на протестите във Варна Иван Петров участва в схватка със служителите на общинското дружество. 

Повод за разигралия се екшън станаха самоволно изместени маси за продажба на зарзават от Адамов. Той използва събота и неделя, когато администрацията на "Пазари" почива, и премести няколко маси, разположени пред сладкарницата, защото му пречели. В понеделник, след като служителите установиха разместването, работници започнаха да връща масите. От сладкарницата тогава наизлязоха Адамов, двамата му сина и Иван Петров и налетяха на служителите. 

Заради разпрата от "Пазари" пуснаха и жалба в прокуратурата срещу четиримата. 

Наскоро Адамов, отново се възползва от почивните дни, за да отсече дърво в терена - общинска собственост, което също пречело на сладкарницата му. Щом на сигнала се отзова полицията обаче Адамов хвръли резачката, с която собственоръчно посече общинското дръвче и избяга. Скандалният наемател преди време стана причина и за незаконно прокопаване от енергото на територията на "Пазари". Чуждата собственост беше разкопана под давлението на Адамов за да се пусне ток на незаконния му обект.