Нека България се гордее с нас

Мисия Варна

17-03-2013, 11:47

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Когато всеки изгради своето чисто истинско аз зад тази кауза, ще успеем да създадем нашето чисто ние

Във вторник, на втората среща на протестиращите с представители на политическите сили в Общинския съвет, обстановката беше напрегната и силно неконструктивна. Групи и групички, клакьори и провокатори, лумпени и откровено луди, кой ли не искаше да говори от името на "народа". Единственият момент, в който цялата тази разнородна (и взривоопасна) смес замълча и се вслуша в нечии думи, беше, когато един от протестиращите взе думата и отправи обръщение към всички граждани на Варна и на България. Този човек е познат на всички протестиращи като "човекът с дакела". Или Мартин Аргиров, на 36 г., работи в туристическа фирма - организира екскурзии за немскоговорящи туристи. Преди протестите не е познавал никой от останалите 7 варненци, с които заедно на 20 февруари с писмо до деловодството на Общината, поиска оставката на кмета Кирил Йорданов. Веднага след думите си Мартин беше обвинен, че ползва "скъпи PR-и". Приемаме тези думи единствено като комплимент за въздействащите думи на Мартин. Прочетете ги днес, в деня за прошка, в деня на поредния голям неделен протест във Варна и ще разберете, че думите му са искрени, а не поръчкови.


Уважаеми съграждани,

Това сме ние, преди всичко граждани, които представляват един народ.

Казвам се Мартин Аргиров и желая да направя един призив към всички, които сме тук, които са пред малките екрани и които ни слушат в този момент, всички ние, които се опитваме да намерим общ език в името на един народ. Не съм роден политик, юрист, социолог или философ. Не съм опитен икономист, не съм партиен, не защитавам ничии каузи и интереси, освен своята, и тя е да живеем в една красива Варна, в една красива България, изградена от едно достойно общество.

Живеем във време на постоянно ментално израстване на всеки от нас. Това време е мост, който винаги е свързвал и ще свързва миналото с бъдещето, в така нареченото сега, време, в което проектирайки в този момент бъдещето, градим тогавашното сега. Този мост е топлата връзка между децата, младите и възрастните, свързани в единицата наречена семейство. Устоите на тази връзка са водещи в обществото. Работейки заедно под мотото един за всички, всички за един, нека допринесем за един по-достоен живот в един по-хубав свят, в който да живеем заедно и да продължим да градим бъдещето на следващите поколения.

Принципите, които аз следвам са – честност, достойнство, родолюбие.

Заставайки всички ние зад каузата на една прекрасна България, всеки от нас е способен да допринесе за това.

За да се случи всичко това е необходимо да забравим своето его, да бъдем чисти в своите намерения и да го доказваме с делата си за своя народ, а не за свои или чужди интереси от всякакъв друг характер. Когато всеки изгради своето чисто истинско аз зад тази кауза, ще успеем да създадем нашето чисто ние – народа и ще се превърнем в пример за света.

Процесът е бавен и труден, процесът е започнал преди хиляди години, продължава и до днес, ще бъде и утре. От всички нас зависи колко по-скоро, ще се случи това, което е нужно сега, за да го има още утре, а то е толкова по-добре за всички нас и всички след нас.

Моята молба към всички вас, властимащите, работещите за народа, докажете с делата си, а не само с думите си, че вие го правите за народаси, а не за определени кръгове, обслужвайки нечии интереси. Бъдете преди всичко представители на народа си – той е нашето семейство, България да бъде нашата кауза. Изправете се и застанете гордо до паметниците на нашите будители, борели се за нашата България, изкоренете всичко убиващо народа, нека изтребим хищниците живеещи в нас – страхът и алчността, които тъй умело храним, тия хищници, които разбиват семейства, изгарят нечии съдби и разграбват България.

Желая на всички нас един ден за България да се говори само добро, призовавам да се върнат всички българи в рдоината си, защото те ни липсват.
Пожелавам, един ден всички ние да бъдем прегръщани от народа си в знак на признателност и благодарност, да не бъде никой обвиняван и сочен с пръст, като поробител на своя народ, а като негов герой, пожелавам си да видя как всеки от нас крачи с гордо вдигната глава сред народа си, а не се скрива бързо в черен луксозен автомобил, купен с парите на народа.

В ИМЕТО НА ЕДНА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА МОЛЯ ВИ, ВСЛУШАЙТЕ СЕ В СЕБЕ СИ, ОТКРИЙТЕ В СЕБЕ СИ ТОВА, КОЕТО ИСКА НАРОДЪТ, ДАЙТЕ МУ СВОЯТА ЧЕСТНА ДУМА, ОТСТОЯВАЙТЕ Я С ДЕЛАТА СИ, ВЪЗТАНОВЕТЕ ЗАГУБЕНОТО ДОВЕРИЕ. МОЛЯ ВИ, ДА РАБОТИМ ОБЕДИНЕНИ ЗА ВСИЧКИ НАС, ЗА ЕДНА ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ.

С този призив заставам пред народа си и отговарям изцяло за думите си, че те са лично мое мнение и написани лично от мен, а не са продиктувани от абсолютно никой. Заклевам се!

Благодаря ви за Вниманието!

Гражданин на Република България

Мартин Аргиров