Едва 30 се събраха на протест пред Общината

Мисия Варна

16-03-2013, 12:27

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Приятелите на Пламен Горанов събират камъни на плажа в Аспарухово

Едва 30 са протестиращите днес пред Общината. В 35 ден от недоволството на Варна най-упоритите се събраха около Грамадата на лобното място на Пламен Горанов, а след това се подредиха в шествие. Този път обаче не отидоха до Катедралата, а останаха на платното пред общината и блокираха кръстовището. Други се събраха около оформилия се като варненския Хайд парк Паметник на загиналите в сръбско-българската война.  До 12 протестиращите набубнаха до около 50.

Те викат "Мафия" и носят познатите плакати срещу цената на тока, за единство, и разследване на общинската администрация.
През цялата седмица протестите във Варна преминаваха именно по този начин - между 40 и 70 човека, шествие до Катедралата и за кратко блокиране на кръстовището. Във Фейсбук върви организация за нов голям протест в неделя. Преди седмица в шествието участваха около 5 000 души. В двете групи на инициативните комитети сега вървят призиви за връщане към първоначалните искания - срещу ЕРП-тата, мафията и монополите.
Вместо край Грамадата пред Общината днес приятелите на Пламен Горанов са на Аспаруховския плаж, там те почистват ивицата и събират камъни за импровизирания мемориал.
"Наскоро си мислих "Прости ми Пацо, че само седя, пия вино за Бог да прости и пуша. Подритвам обелки от вафли и не се навеждам да ги хвърля, както ти правеше. Но нямах сили, брате! Утре ще събираме боклука от боклучавата ни държавица, пък дано се пречистим малко. Започваме уборка и засаждане на дръвчета - тип Горанизация, както един наш приятел би направил. Бог да го прости!
По същество: В събота, 16.03, в 11.00 с приятели се срещаме на рок заведението на Аспарухов плаж, с шишове, ръкавици и чували, ще чистим, ще събираме камъни за грамада. Елате. Ако не сте наоколо, направете нещо там, където сте.”, гласи призивът на Радостина Петрова, която първа разказа що за човек е самозапалилият се варненец.