Арестуваните варненски данъчни са петима

Трима от тях пускат под гаранция, останалите с подписка

Арестуваните данъчни във Варна са петима, стана ясно от говорителят на Окръжна прокуратура - Радослав Лазаров. Освен тримата вече станали известни - директорът на дирекция "Събиране" Мирослав Нонев и инспекторите в отдел "Ревизии" - Мариана Димитрова и Бехтие Османова е имало още два задържани с инициали К.И.К. и К.К.С. 

На петимата вече са определени мерките за неотклонение. Наблюдаващият прокурор по досъдебното производство, водено срещу данъчните, след като е извършил оценка на събраните към настоящия момент доказателства, от които е налице обосновано предположение, че лицата са извършили престъпленията, за които са били обвинени е определил мерките. Гаранция в размер 10 000 лева за Мирослав Нонев, толкова е и на Бахтие Османова. Гаранцията на Мариана Димитрова е 5 000 лв. За останалите двама задържани мярката е "подписка".  
При определяне на мерките за неотклонение наблюдаващият прокурор се е съобразил с броя и тежестта на извършените престъпления, индивидуално за всеки един от обвиняемите, както и с тяхното процесуално поведение, уточни говорителят на прокуратурата.