Поискаха оставката и на девненския кмет

Новините

14-03-2013, 12:30

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

БСП шефката Диана Илиева организира протести

Девненският кмет Атанас Кузев и общинското ръководство незабавно да подадат оставки заради лошото управление на града, искат от местната организация на БСП . Това ще стане на нарочен  протест този следобед, организиран от Диана Илиева - председател на общинската организация на БСП в Девня. Тя обаче  подала до общината искане за разрешаване на протеста като частно лице, а не от името на БСП. „Заставам зад каузата като гражданин. Ще настояваме за финансова ревизия на общината и изцяло ново управление", заяви тя.  Нейните очаквания са, че протестът ще бъде подкрепен от доста хора заради високата безработица в общината.

Според кмета на града Атанас Кузев нападките срещу него са инспирирани от предшественика му Васил Иванов, а целта е да се саботира работата на Общинския съвет и редица важни европроекти.

От началото на мандата общинският съвет в Девня, оглавяван от Васил Иванов, наричан Кокъла, отказва да гласува участието на общината в европроекти. Така милиони за саниране, ремонт на пътища и детски градини са били отказани. Това е една от основните причини за  финансовите проблеми на града, смятат опонентите на Кокъла.

Освен за днес от 16:00 часа, митинги са насрочени и за 15-ти, 16-ти, 17-ти и 18-ти март.

На последните избори Кузев се яви като кандидат на ГЕРБ. На местния вот през 2007 г. той  спечели като независим,  подкрепен от широк политически спектър, включително от БСП.