Появи се видео, в което мъж с камера кара Пламен да вика срещу ТИМ

Мисия Варна

14-03-2013, 09:32

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кадрите с неизвестната до този момент гледна точка са публикувани в YouTube вчера

Нова гледна точка на добре познатото видео, на което Пламен Горанов скандира срещу ТИМ се завъртя в интернет пространството. Във видеото снимано от друг ъгъл и което първи днес разпространиха Дарик Варна ясно се вижда, че Пламен Горанов говори пред хората, но много по-дълго. 

Първоначално Пламен взема думата и разказва, че е направил фирма за общината, която се казва "Кочинката на Кирчо" и призовава протестиращите да отидат до сградата и да оставят там плакат, който е нарисувал.

След това изказването му спира и той слиза по стъпалата, за да се присъедини към протестиращите. Мъж с дълга коса и камера обаче му казва: "Отиди им кажи да скандират Долу ТИМ бе!". После Пламен пак се качва на импровизираната сцена и казва  "Само да допълня, че освен правителството, мисля, че във Варна главният виновник за този протест е ТИМ! Долу ТИМ!". Тогава започват скандиранията на протестиращите.

Мъжът с камерата е Теодор Николов - видеооператор в "Тед Студио", специализирано в заснемането на сватби и семейни тържества. От кадрите се вижда, че именно той дирижира скандиранията срещу ТИМ. Жената плътно до него е арх. Калина Павлова, един от най-заклетите противници на групировката. Малко след това самата Калина Павлова се изправя пред хората, за да ги призове да подкрепят подписката за местен референдум, "за да  спрем ТИМ да застрои Морската градина". Именно Николов е автор на видеото, с призива на Пламен - "Долу ТИМ" което бе разпространено веднага след самозапалването. Филмът на сватбения видеоператор е дълъг 48 минути, но първата част от изказването на Пламен липсва, както и разговорът между двамата. Николов е постоянно присъствие на протестите, а вчера беше и на срещата със съветниците, но е забелязан да напуска залата с една от агитките.

Кадрите с неизвестната до този момент гледна точка са публикувани в YouTube вчера. Незнайно защо обаче коментарите под тях са забранени. За кратко време бяха пуснати няколко варианта на видеото. Единият е с изчистен от шума звук на момента, в който дългокосият мъж кара Пламен да говори отново. На другия е акцентирано как Калина Павлова побутва Пламен.

 

 

А ето и оригиналният запис от камерата