Атакуват в съда оставката на Кирил Йорданов

Няма още решение на ОИК

Поддръжници на кмета в оставка Кирил Йорданов заплашват, че ще оспорват в съда решението на ОИК, което обаче още не е факт, пише "Стандарт". Културтрегери и спортни деятели, които са в агитката за неговата подкрепа, искат да обжалват оставката на градоначалника във Варненския административен съд.

Няма още решение на ОИК, каза за агенция Стандарт Нюз председателят й Кристиян Богоев. В тридневния срок от изпращане на уведомлението до Кирил Йорданов се очаква неговото възражение или отказ от такова, за да започне процедурата по АПК. Ако обратната разписка не се получи, ОИК уведомява кмета в оставка на табло, най-вероятно в общината, че процедурата стартира. Предвид почивните дни, най-рано се очаква евентуално свикване на ОИК във вторник следващата седмица.

Дали решението на ОИК за приета оставка на кмета на Варна може да бъде обжалвано в съда, е юридически казус, по който ще се произнесат магистратите. Интересно е обаче как гражданите, които са против оставката, ще се легитимират като заинтересована страна, като се има предвид, че вотът им на последните местни избори е бил таен, коментират правния прецедент юристи край морето.