Една от арестуваните данъчни ударила 7 милиона от тотото

Бехтие Османова, която е от Кубрат е работила в приходната агенция в Разград, където декларирала, че е спечелила милионите в тотото през 2011 г

Джакпот от 7 млн. лева ударила арестуваната данъчна ревизорка от НАП-Варна Бехтие Османова, съобщава Стандарт нюз. Тя беше задържана при спецакция на полицията заедно с колежката си Марияна Димитрова и шефа на дирекция "Събиране" –Мирослав Нонев. Бехтие е ходела на работа със супер луксозен джип -  бяло БМВ с четири еднакви цифри в номера.

Дамата, която е от Кубрат работила в приходната агенция в Разград, където декларирала, че е спечелила милионите в тотото през 2011 г. Освен джипа имала още две луксозни коли. При разследването тя поддържала версията за тотомилионите, като в момента се извършва проверка дали е ударила късмета или си е изпрала парите от корупционни схеми чрез купен фиш и тотопечалба. Арестуваната ревизорка се е обличала по последна мода със скъпи маркови дрехи. Варненската окръжна прокуратура е увеличала 24-часовия арест на тримата бирници на 72 часа.

Срещу Мирослав Нонев, Марияна Димитрова и Бехтие Османова е образувано досъдебно производство за престъпления по служба ,търговия с влияние и пране на пари. Полицаи с бус са иззели голямо количество документация от стаите на тримата в НАП-Варна, които вече са запечатани. Според източници от разследването тримата в комбина са намалявали или направо заличавали задължения към приходната агенция на фирми и лица срещу солидно заплащане на джоб. Събрани са данни и доказателства за 22 извършени престъпления, казаха от прокуратурата. Разследването е за целия спектър от дейността на дирекция „Събиране „ –всички вземания и публични търгове за последните две години.

Междувременно от НАП Варна съобщиха, че тримата арестувани са отстранени от служба, а териториалната дирекция на приходната агенция оказва пълно съдействие на разследващите. 

В петък изтича 72-часовият арест на тримата данъчни,когато е и последният срок обвинението да внесе искане в съда за постоянна мярка задържане под стража.