Кирил Йорданов строил и за тези, които викали "Оставка"

Бившият кмет на Варна изтъква, че времената не били подходящи за рязане на лентички и първи копки, но все пак много обекти били завършени през мандата му

Поредно писмо от името на кмета в оставка Кирил Йорданов разпратиха до медиите от пресцентъра на община Варна. В него вече бившият градоначалник изтъква, че времената не били подходящи за рязане на лентички и първи копки, но докато той имал възможност да изпълнява мандата си, много обекти били приключени и влезли в експлоатация. Те дълги години щели да служат на варненци, включително и на тези, които викали "Оставка" . 

Публикуваме  без редакторска намеса пълният текст на съобщението от пресслужбата на общината, в което се обяснява колко много е свършил Кирил Йорданов за Варна. 

Времената не са подходящи за “първи копки” и за рязане на лентички, но съм длъжен да информирам съгражданите си, че във времето до 1 март 2013 г., докато имах възможност да изпълнявам мандатната си програма, много обекти бяха приключени и влязоха в експлоатация, други са в готовност за начало на строителството, трети са в проектиране. За построеното през 2012 г. вече ви информирах.

Още през февруари т. г. започна строителството на новия покрит плувен басейн “Приморски” – с 6 коридора, с две трибуни и 320 седящи места, с което изпълних ангажимента си към плувните спортове в нашия град. Заделените за изпълнението му бюджетни средства са 3 100 000 лв.

Приключи строителството и вече е получено разрешителното за ползване на новата детска градина за 100 места, която е част от големия проект “Общностен център за деца и семейства”. Строителството е на стойност 1 199 552 лв.

Започва строителството и на спортна зала в ОУ “Елин Пелин”, която ще бъде изградена за 6 месеца на стойност 1 139 649 лв. Освен за часовете по физическо възпитание, залата ще се ползва за състезания по волейбол, баскетбол и тенис на корт, за ученически празници и концерти.

Приключи и пълното обновяване на Социалния учебно-професионален център “Анастасия д-р Железкова” за 4 313 320 лв., което изпълнихме с помощта на спечелен проект. След всички процедури на ЕС, обектът беше одобрен, а средствата – възстановени на община Варна.

Всичко това бяха ангажименти от моята предизборна програма, които осъществихме в резултат на упорит труд – мой и на екипа ми. Убеден съм, че и тези нови обекти дълги години ще служат на варненци, включително и на тези, които викаха “Оставка!”.