Раздават геймърски "Оскари" на родното PlayЕxpo 2013

Варна Лайф

12-03-2013, 14:08

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Посетителите на PlayЕxpo 2013 ще могат да участват още в различни компютърни гейм-турнири с награден фонд от 20 000 лв.

Тежката дума на феновете ще определи кои са най-заслужилите геймъри в България за изминалата година. На пищна церемония ще бъдат отличени най-добрите геймъри у нас. Събитието e бъде част от програмата на първия изцяло геймърски фестивал у нас – PlayЕxpo 2013, който ще се състои в Зимен дворец на спорта в София, на 6 и 7 април.

Номинираните за награда в стил "Оскар" ще бъдат разделени в 9 различни категории за постижения в сферата на електронния спорт. Гласуването ще се проведе чрез онлайн платформа, а номиниран може да бъде всеки, който убеди журито в своите заслуги за популяризирането и развитието на българската гейминг сцена. Всеки желаещ може да се запише тук. 

Посетителите на PlayЕxpo 2013 ще могат да участват още в различни компютърни гейм-турнири и да се състезават за общ награден фонд от 20 000 лв., който е и рекорден за страната. Сред дисциплините са включени хитови заглавия като Starcraft 2, LoL, FIFA 2013, Pro Evolution Soccer 2013, Quake Live и други. Сериозен интерес се очаква да предизвика и ефектното косплей състезание, на което артисти ще демонстрират ръчно изработени костюми на герои от модерната култура и ще ги представят на сцена в зрелищно шоу.