Данъчен шеф и двама негови служители в ареста - прали пари

Крими

12-03-2013, 13:22

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Икономическа полиция вече е събрала доказателства за 22 престъпления

Шефът на дирекция "Събиране" в НАП-варна Мирослав Нонев и двама негови подчинени са задържани днес слд акция на полицията. Това съобщина от Окръжна прокуратура-Варна, под чието наблюдение се провежда акцията. 

Акцията е във връзка с данни, че тримата задържани са извършили престъпления служба, и са нарушили чл. 282, 304б и 253 от НК - търговия с влияние и пране на пари
В момента служители на Икономическа полиция и прокурори извършват необходимите процесуално следствени действия в Териториалната дирекция на НАП във Варна и в домовете на задържаните с цел събиране и запазване на доказателства.

Към момента са събрани данни и доказателства за извършени 22 престъпления, които могат да бъдат квалифицирани по посочените по-горе състави, категорични са от Окръжна прокуратура.
Засега са известни само инициалите на задържаните заедно с Мирослав Нонев служители - М.М.Д. и Б.К.О. Очаква се наблюдаващият прокурор да разгледа събраните доказателства и да реши дали да удължи задържането им до 72 часа и дали да внася искане за определяне на мярка за неотклонение в съда.