Събориха два етажа от строеж до Градска болница

Мисия Варна

12-03-2013, 16:18

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненец сам си събаря незаконната козирка

За фамилия Страхилови не е прецедент да събарят незаконно вдигнати етажи. Вече имат един бутнат на ул. "Дрин"

Два етажа от недовършен строеж във Варна бяха съборени миналата седмица със заповед на РДНСК. Масивната сграда се намира на ъгъла на бул. "Съборни" с ул. "Христо Попович". Строежът беше замразен от няколко години. В първите дни на март обаче постановлението на РДНСК влязло в сила след обжалванията и собственикът - фирма "Сентерето" ЕООД, беше принудена да премахне незаконните стени и плочи. Сградата, замислена като хотел с магазини в партера, трябвало да бъде на 4 етажа. Инвеститорът Сашо Христов обаче вдигнал още два.

Екипът на Varnautre.bg беше атакуван от двама мургави охранители, когато опита да заснеме разрушителните работи. Един от мъжете, дъвчещи баничка, опита да скрие обектива с ръка. На въпросите ни отговори, че етажите се махат, защото плочата се оказала крива и опасна. Регистрираната на ул."Дрин" №53 фирма "Сентерето" ЕООД е собственост на Сашо Страхилов Христов. На този адреса в подблоковото пространство се намира едноименен търговски комплекс. 

На същия адрес - ул. "Дрин" 53 във Варна пък Владимир Страхилов Христов - също собственик в  сградата срещу Централния пазар,  реши да разшири апартамент със солидна пристройка. Изграждането й под формата на остъклен етаж, усвои целия покрив на намиращият се под него търговски комплекс - собственост на Сашо Страхилов Христов.

Заради нарушаването на цялостната конструкция на жилищната кооперация точно преди година обаче хитрецът Владимир Христов сам събори незаконната си масивна пристройка. Тогава доброволното събаряне стана след намесата на РДНСК и издадена от там заповед, точно както в случая с хотела на Сашо Христов.