Бивш районен кмет поиска уволнения за сегашните

Мисия Варна

11-03-2013, 14:20

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Общинският съветник и неуспял кандидат за градоначалник е внесъл предложение освобождаването на кметовете и изборът на нови да бъдат включени в предстоящата сесия

Освобождаване на кметовете на районите във Варна и избор на нови поиска общинският съветник от партия "Либерали" Добромир Джиков. Самият той е бивш кмет на "Владиславово" и кандидат за градоначалник на Варна на последните местни избори. Джиков мотивира искането си с това, че назначението на сегашните районни кметове е гласувано по предложение на Кирил Йорданов. 

Общинският съветник е внесъл предложение освобождаването на кметовете на петте варненски района и изборът на нови да бъдат включени в дневния ред на предстоящата сесия. "Ако тези кандидатури са били излъчени в резултат на политически и задкулисни догорорености, нека групите в Общинския съвет, които са получили квота, ясно и категорично да поемат своята политическа отговорност пред гражданите на град Варна", се казва в предложението, адресирано до председателя на местния парламент, което е публикуано и във Фейсбук профила на Джиков. 

"В навечерието сме на изключително важните за всички нас избори за кмет на Варна. Избори, които ще определят облика на нашия град и нашето собствено бъдеще, както в краткосрочен, така и в стратегически план. Избори, които за пръв път могат и трябва да бъдат проведени при пълна прозрачност и без каквито и да е /явни, или прикрити/ партийни давления и намеси.

Ето защо, като отчитам ясно декларираната от всички представители на политическите сили готовност за максимално съобразяване с волята и желанията на варненци и породената от това необходимост за премахване и на най-малката предпоставка за опорочаване на изборите, предлагам в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет да бъде включена точка за освобождаване на кметовете на райони и избор на нови”, пише още в писмото.