Таксиджия наби колега, осъдиха го след две години

Крими

11-03-2013, 13:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Присъдата е условна. Инцидентът е станал през 2010 година на Златни пясъци на пиаца край автобусна спирка в комплекса

Районният съд във Варна осъди условно 41-годишен таксиметров шофьор за причиняване на средна телесна повреда на свой колега. Инцидентът е станал на 18 септември 2010 година на Златни пясъци на пиаца край автобусна спирка в комплекса, съобщиха от пресслужбата на съда.

На тази дата бащата на подсъдимия, който също работел като шофьор на такси, се скарал с друг таксиметров водач относно това откъде имат право да вземат клиенти. Спорът се задълбочил и бащата уведомил сина си (подсъдимия Г. Георгиев) по телефона за възникналия конфликт, като поискал от него да му донесе спешно лекарства до пиацата.

След пристигането на подсъдимия скандалът на пиацата прераснал във взаимно отправяне на заплахи, закани и сбиване. В резултат на нанесените от 41-год. Георгиев удари пострадалият таксиметров шофьор получил счупване на дясната раменна кост, обусловило трайно затруднение в движението на крайника за период от над 3 месеца. 

41-годишният Г. Георгиев е с чисто съдебно минало. Той бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 3 години изпитателен срок. В негова тежест са и направените по делото разноски. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.