Ден 28: Протестът скромен, тих и разпокъсан

Мисия Варна

09-03-2013, 17:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По 50-ина души се събраха пред Общината и до Делфинариума

Днес, на 28-я ден от началото на протестите във Варна, недоволните си дадоха почивка. Според някои - заради обявените до края на седмицата дни в памет на Пламен Горанов, според други - затишието е преди поредното неделно избухване утре. 

Нито каузата за бъдещето на БДЖ, обявен като тема днес, нито спасяването на Морската, насрочено за 13 часа, не успяха да изкарат хората. И на двете места - и пред Общината, и до Делфинариума се събраха по около 50 човека.
Бройката им обаче не стресна активистите на Обществения съвет, които в петък се опитаха да оглавят всички протестиращи с фалшива подписка. Кой, как и защо го направи, набедените, че са се подписали ще обясняват утре в 9 във ФК. Иначе половин дузина бивши депутати, вечни кандидати за кмeтoве и общински съветници, и днес се редуваха на микрофона с все по-отвлечени и неконкретни искания.
И малцината дошли да протестират се изнервиха и без да дочакат да секне ораторският план на "лидерите" тръгнаха към Катедралата и жп гара. Там те насядаха по железопътните релси и блокираха влака, който трябваше да замине за Добрич. Протестиращите имаха плакати "Искаме си БДЖ".Полицията се намеси и започна да разгонва демонстрантите. Силите на реда освободиха линията и влакът отпътува с 15-20 минути закъснение.