Иван Петров се стяга за бой

Мисия Варна

09-03-2013, 22:03

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бившият футболист раздава плакати и знамена на деца в "Галата"

Сериозна подготовка провежда някогашният неформален лидер на протестите Иван Петров за утрешното шествие, научи Varnautre.bg. Бившият футболист и треньор събирал свои бивши възпитаници от несъществуващата вече школа за деца, както и хлапета от "Галата", за да ги води на протеста утре в 11 часа пред Общината. За това алармираха родители, възмутени, че синовете им-тийнейджъри ще бъдат използвани за политически цели. Днес Иван Петров събирал организираните от него протестиращи и им раздавал плакати. Те призовават за оставка на Общинския съвет - кауза на спрягания за благодетел на ексфутболиста Борислав Гуцанов - лидер на БСП в града. За размиване на връзката с каузите на БСП повечето лозунги призовавали и на борба с актуалното напоследък мюре - ТИМ.

Сборният пункт на кандидат-недоволните било кафене в центъра на квартал "Галата", стопанисвано от сина на Иван Петров. Вечният кандидат ту за кмет, ту за общински съветник обещавал на децата да им плати транспорта до центъра и да ги "покажат по телевизията". Агитацията приключила, когато побеснял баща нахлул в заведението и поискал сметка защо синът му е бил канен да участва в безредици. "Преди месец обяснявахте наляво и надясно, че нямате пари да слезете до центъра за тренировка, а сега харчите за плакати, знамена и транспорт на агитки. Кой ви плаща?", крещял възмутеният родител.

Междувременно стана ясно, че в събота Иван Петров е успял да прескочи до Габрово, за да се включи в новия национален Инициативен комитет за граждански контрол. Участниците в него обаче трябвало да декларират, че няма да участват като кандидат-депутати в парламентарните избори. Така за координатор от Варна бил избран Мартин Аргиров.