Спартак удари Черно море при 19-годишните

Спорт

09-03-2013, 19:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Соколите направиха пълен обрат през втората част, след като губеха на полувремето с 0:1

Отборът на Спартак 1918 успя да победи градския съперник от Черно море с 1:0, в среща от 17-ия кръг на Елитната група до 19 г., играна  на СК Локомотив. Моряците успяха да поведат през първата час, но през втората соколите направиха пълен обрат. Попаденията за победителите реализираха Вилиян Денчев и Иван Маринов, а единственият гол за Морето реализира  Атанас Петров.

Първото чисто положение за гол бе пред вратата на Черно море. В 32-рата минута Мурат Салим излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. Пет минути по-късно моряците успяха да поведат в резултата.  Атанас Петров открадна топката от Калоян Иванов и не сгреши.

През втората част соколите натиснаха съперника и успяха да реализират за 1:1. В 60-ата минута Вилян Денчев изравни след самостоятелен пробив.

10 минути преди края на срещата изстрел от далеч на играч на спартаклии срещна гредата, удари се във вратаря, след което попадна в краката на Иван Маринов, който не сгреши за 2:1.

„Мачът не бе от най-добрите за гледане, но така е в тези срещи. Играчите на двата тима търсят победата на всяка цена и искат да се докажат срещу градския съперник. Имаше напрежение в играчите и разчитаха повече на единоборствата“, каза треньорът на Спартак 1918 Николай Станчев.