Децата на Черно море удариха Лудогорец

Талантите на Калоян Георгиев се наложиха над разградчани с 4:1

Децата на Черно море родени 1998 г. с треньор Калоян Георгиев се наложиха над тима на Лудогорец с 4:1, в контролна среща играна в спортната база в Разград. Младите „моряци” не срещнаха трудности срещу домакините и ги надиграха по всички показатели. Два гола за варненци реализира националът Валентин Йосков, а по един вкараха Кристиян Събев и Юнус Юнус.

"Моряците" започнаха силно двубоя, като още в 5-ата минута успяха да открият резултата. Юнус се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на домакините и реализира за 1:0. Веднага след попадението варненци изпуснаха 2 чисти положения, и въпреки че имаха преимущество, не успяха вкарат втори гол.

Това все пак стана през втората част на двубоя, когато Морето успя за 15 минути да реализира цели 3 безответни гола. Освен тях моряците удариха и греда чрез капитана на тима Валери Христов. Веднага след това, треньорът Калоян Георгиев направи 8 смени. В самия край на двубоя домакините от Лудогорец успяха да реализират почетно попадение за крайното 4:1.

"Доволен съм играта на моите момчета. Продължаваме да търсим силни съперници за контролни срещи. Вижда се, че в тима има потенциал и за това гледаме да играем с добри отбори. Турнирът, който ни предстои в началото на април, ще е най-хубавото нещо, тъй като ще имаме възможност да играем със силни отбори – Бешикташ, Стяуа, Рад Белград, Арна Бьорнар, Ботев, ЦСКА и Славия", каза за Varnautre.bg треньорът на родените през 1998 г. таланти на Черно море Калоян Георгиев.

На връх 100-годишния юбилей на варненкия клуб други две формации на "моряците" разгромиха Лудогорец съответно с 6:1 и 8:2.