Марешки бяга от отговора за кмет

Мисия Варна

07-03-2013, 11:34

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Марешки нарече протестиращ боклук

Съветничка иска да се пали, обяви гладна стачка

Призовавал всички партии да изключат от листите си и да не издигат за кмет хора вече били във властта

Вечният претендент за стола на Кирил Йорданов - "аптекарят" Веселин Марешки, днес няколко пъти избяга от отговор на въпроса ще се кандидатира ли отново за кмет на Варна. Рано сутринта той отказа да отговори конкретно при дебат по темата в ефира на БНТ.

По-късно на специално свикана от него пресконференция, той заяви, че призовава всички партии да изключат от листите си и да не издигат за кмет хора, които вече са били кметове на общини или райони, зам.-кметове, секретари, директори на дирекции, общински съветници, депутати, шефове на общински фирми, областни управители или техни заместници. Ако останалите политически сили се съгласят да спазят това искане, Марешки няма да се кандидатира нито за кмет, нито за общински съветник.

На въпрос на Varnautre.bg какво ще се случи, ако другите партии пренебрегнат отправеното му предложение, аптечният бос отвърна с несвързани обвинения, от които не стана ясно какво има предвид. Помолен отново да уточни как точно ще процедира с изготвянето на листите, Веселин Марешки беше категоричен, че партията му "Либерален алианс" в ОИК за кмет и общински съветници ще внесе имена на хора неучаствали във властта. 

При последвалите уточнения обаче "аптекарят" не пожела да каже дали ще оттегли различната от себе си кандидатура за кмет и дали самият той ще се впусне в надпреварата, ако останалите партии, както се и очаква, не се съобразят с искането му за нови лица. 

Очаквайте подробности!