Спартак приема Черно море в събота на Локомотив

Спорт

07-03-2013, 10:20

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Дербито на Варна при 19-годишните предстои в събота от 15 ч.

Тази събота от 15 ч. 19-годишните футболисти на Спартак 1918 ще приемат своите връстници от Черно море на Локомотив, в интригуващо варненско дерби от 17-ия кръг на Елитната ни група до 19 г. Двубоят обещава да бъде доста любопитен, предвид първи сблъсък между двата тима завършил с разгромното 4:0 за моряците. Зелено-белите се утвърдиха през последните сезони като един от най-добрите отбори в групата, докато за соколите този сезон е дебютен. Черно море се намира на трето място в класирането с 30 т., а Спартак са на 12-то с 13 т., но и с мач по-малко.

Интересът към двубоя се подклажда и от липсата на дерби при мъжете вече 5-та година. А в селекциите, които ще излязат в събота на терена, има по няколко футболисти, които са част от първия отбор. "Моряците" залагат големи надежди на Георги Радев, Бекир Расим, Атанас Илиев и Слави Сталев, като едва в края на седмицата ще стане ясно, кои от тях ще са в групата на представителния тим за двубоя на "Тича" с Етър, и на кои ще разчита Тодор Каменов за мача със "соколите".

В Спартак разчитат на талантите, които също са неизменна част от мъжкия тим на "соколите" Митко Бекяров, Калоян Иванов, Славомир Събков, Филип Костадинов, Мурад Салим и Десислав Дяков.

Любопитното е, че феновете на Черно море няма да могат да подкрепят своите любимци от школата, тъй като в 15,30 ч. в събота играе мъжкият тим на "моряците" срещу Етър в среща от 17-ия кръг на "А" група, а по-голямата част от ултрасите ще предпочетат да са на Тича по това време.