Площадът пред общината - с името "Възпламеняване"

Срокът мястото да бъде наречено в памет на Пламен е една седмица

Незабавно преименуване на площада пред община Варна и прилежащия булевард "Мария Луиза" посикаха варненци. "Желаем незабавно имената им да бъдат сменени на площад "Възпламеняване", пише в обществения иск. 

"Считаме, че ще има моментална реакция от ваша страна. Даваме срок от една седмица да изпълните единственото желание, което обединява всички граждани", пишат хората. Те уточняват, че няма да приемат изискването за подписка, защото "няма толкова листи, които да поберат имената на българския народ". 

Общественият иск е изпратен до община Варна, Омбудсмана на България и президентската институция. 

Междувременно тази вечер стана ясно, че протестиращите няма да събират пари за паметна плоча на мястото, на което се запали Пламен Горанов. Сумата, нужна за нея, ще бъде платена от анонимен благодетел. Хората непрекъснато искат да даряват пари. А вече няма за какво, разказва един от приятелите на Пламен. Някои искали да платят за погребението, други събирали още приживе за лечението. Най-вероятно приетлите на Пламен ще направят фондация за арт проекти, там и ще могат да бъдат дарявани вече събраните пари. 

Тази вечер възрастен мъж, баща на приятел, както се представи,  прочете стих, посветен на възПЛАМЕНяването: