Младите боксьори на Черно море раздават правосъдие в Севлиево

Спорт

04-03-2013, 14:05

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

За пореден път младите състезатели на Боксов клуб "Черно море" защитиха подобаващо реномето на Варна като боксовата столица на България. „Моряците“ се завърнаха с два златни медала от 1-вия кръг на ДЛОП при младежите, домакин на който бе Севлиево. Юношеския национал Душко Благовестов почти нямаше конкуренция в кат. до 56кг., а на финала се справи със Стоян Добрев от Добруджа. Освен това талантливия варненски боксьор спечели и приза за най-техничен състезател.

Друг национал Мариян Савов не остави шансове на съперниците си в кат. до 91кг. и също се качи най-високо на почетната стълбичка, след успех във финалния дуел срещу Иван Сапунджиев. Цветовете и емблемата на славния варненски клуб защитаваха общо 7 боксьори, а старши треньора Димчо Савов заяви, че е доволен от всички свои възпитаници. „Моряците“ дадоха и сериозна заявка за титлата, като са лидери в отборното класиране с актив от 21 точки, с 3 повече от тима на „ЦСКА“.

В понеделник в Русе стартира и 1-вия кръг на ДЛОП и Купа България при юношите младша възраст. В крайдунавския град Димчо Савов ще заведе 9 боксьори, като наставника е оптимист, че младите таланти ще се представят така блестящо, както своите батковци в Севлиево.