Контра: ВМРО поиска Костадин Костадинов да излезе от Общинския съвет на Варна

Новините

01-03-2013, 16:45

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВМРО във Варна се саморазпусна

Структурите в областта гласуваха доверие на Живко Костадинов да поеме функцията на областен координатор за Варненска област, заявиха от софийския пресцентър

"Събрания за разпускане на структури на ВМРО в община Варна не са провеждани - нито на местни организации, нито на общински комитет. Това е еднолично решение на Костадин Костадинов", контрираха от пресцентъра на ВМРО в София след разпространената до медии декларация, в която пише, че ВМРО Варна се саморазпусна. "Припомняме, че на проведения през октомври миналата година конгрес, той бе кандидат за председател на партията и беше подкрепен от 50 от общо 600 делегата. След това се отдръпна от активна организационна дейност с още няколко души и започна да гравитира около други политически субекти. Очакваме на предстоящите парламентарни избори той да облече други партийни одежди в листата на друга политическа партия, което за съжаление е традиция в България през последните 20 години – хора да преминават непрекъснато от една политическа партия в друга", пише още в декларацията.

Там се посочва още, че ВМРО настоява след като Костадин Костадинов е избран от името на ВМРО за общински съветник във Варна, да напусне общинския съвет. "Считаме, че след като той подкрепя други политически партии – не може да представлява ВМРО чрез гласа на варненци. Пред централното ръководство нито една структура, или наш член от региона, не са декларирали, че напускат ВМРО. Напротив, членове на партията от Варна, Суворово, Провадия, Белослав и др. активно работят през последните месеци за българщината и каузата на ВМРО", обобщават от софийския пресцентър.